Ben je net begonnen met fotografie en raak je verdwaald met de termen zo als diafragma, sluitertijd en iso? Is het je al eerder verteld hoe een belichtingsdriehoek werkt maar vind je het maar moeilijk dit te begrijpen?

Bij deze een cheatsheet met alle onderdelen van de belichtingdriehoek grafisch weergegeven, wellicht veel makkelijker om na te gaan hoe de belichtingsdriehoek werkt maar goed te zien wat en waarvoor een instelling wordt aangepast en wat voor een effect of resultaat het kan bieden.

Houd hier wel rekening dat vooral het diepte effect waarbij de achtergrond vervaagd / onscherp kan worden oftewel Bokeh kan verschillen per lens, dit heeft te maken met onder andere de diafragma van de lens en de focale lengte.

cheatsheet belichtingsdriehoek fotografie

Mocht je vragen hebben dan kan je deze plaatsen in de comments hieronder en dan zal ik mijn best oden deze zsm voor je te beantwoorden.