Een van mijn meest gebruikte camera rugtassen is toch wel de Think Tank Airport Essentials. Iedereen stelt andere eisen aan een goede camera tas en voor mij is comfort en de mogelijkheid om veel camera gear mee te kunnen nemen wel een must. Ook moet deze geschikt zijn om als handbagage mee te nemen in bijvoorbeeld een vliegtuig. Het compacte formaat van de Essentials maakt onder andere het reizen een breeze want ik kan nu dan ook al mijn camera ger gewoon mee nemen als handbagage in plaats dat ik mijn gear in het laadruim moet meenemen.

Hier een aantal belangrijke kenmerken van de Think Tank Essentials:
– Voldoet aan de meeste internationale en Amerikaanse handhavingsvereisten.
– Kabelslot en vergrendeling YKK RC-zekeringritsen om de inhoud van de tas goed te kunnen beschermen.
– Geschikt voor 13 “laptops, sommige 15” laptops en tegelijk ook plaats voor een 10 “tablet.

Hier een shot van de gehele tas…

think tank essentials review 1

In de volgende shot zijn de YKK RC-zekeringritsen goed te zien net als de kwaliteit van het stich werk van de tas zelf. Wat niet te zien is de bijgeleverde rits slot welke opgeborgen is aan de zijkant van de tas, hiermee kun je de ritsen op slot zetten en tevens het bijgeleverde kabelslot gebruiken de tas te bevestigen aan bijvoorbeeld een tafel zodat andere ten eerste niet in je tas kunnen komen maar ten tweede is het ook mogelijk deze tas te verankerd aan een tafel of aan een ander object zodat de tas ook niet zomaar meegenomen kan worden.

think tank essentials review 2
Boven op de tas bevindt zich een van de twee stevige handvatten met daar onder een compact opberg vak welke met een rits wordt afgesloten, handig vor bijvorbeeld passpoort etc. deze heb je dan lekker makelijk en snel bij de hand wanneer dat nodig is.

think tank essentials review 4

Ook is er een klein handig vakje boven op de tas waar in je o.a. visite kaartjes in op kan bergen zoals ik dat heb gedaan.

think tank essentials review 5

De schouder straps zijn zeer zacht en comfortabel gevoerd aan de binnenkant. Aan de buitenkant van beide schouderstraps is er voldoende mogelijkheid om diverse extra pouches of zelfs een telefoon te bevestigen. On a side note, een Peak Design Capture Clip past er ook prima op.

think tank essentials review 6

De achterkant van de tas is uitgevoerd met zeer comfortabele mesh en luchtdoorlatende back panel (rug zijde), zoals te zien is in het volgende shot. Ook heeft de tas een extra riem voor om de middel om zo meer gewicht beter te kunnen verdelen. Zelf gebruik ik deze niet en bij de Think Tank Airport Essentials is deze ook heel makelijk op te bergen zodat wanneer je deze niet wilt gebruiken deze ook geheel uit het zicht kan verbergen zonder dat je deze geheel moet demonteren.

think tank essentials review 7

De rugzak is in twee delen verdeeld, een hoofd gedeelte voor camera gear en een kleiner vak voor onder andere een 10 inch tablet en zelfs een 15 inch laptop. Ook zit er een organisazer gedeelte waar je bijvoorbeeld batterijen, pennen, keycords, sleutels en what not kan opbergen. Tevens biedt het gedeelte voor in de tas (voorvak) voldoende ruimte voor bijvoorbeeld extra kabels, voedings adapters maar ook een trui (of bijv. een regenpak) of desnoods een lunchpack voor onderweg, kortom ruimte zat 🙂

think tank essentials review 3

Wanneer je het hoofd vak opent dan bevindt zich daar een tweetal extra opberg vakken welke gebruikt kunnen worden voor extra kabels, notitie blok en wat nog meer. De stof rekt zelfs een klein beetje mee zoals je kunt zien in de volgende shot…

think tank essentials review 9

Ook hier zij weer twee YKK RC-zekeringritsen gebruikt om de vakken netjes af te kunnen sluiten…

think tank essentials review 10

En nu dan het hoofd compartement van de tas wat zeer ruim is. In de volgende shot is te zien hoe ik hem heb ingedeeld met diverse camera gear. Er worden bij de tas voldoende dividers geleverd om de tas zo naar eigen wens in te kunnen delen. The twee lange hoofd deviders (PE board reinforced dividers) zijn extra stevig en zorgen er voor dat tas zijn perfecte vorm en stevigheid behoudt.

Wat past er in de tas?

– Standaard DSLR / 1 of meerdere mirrorless bodies
– 300 mm f2.8
– 13 “laptops plus enkele slanke 15” -laptops (wwaronder macbooks en XPS of Razers).
– 10 “tablet
– 70-200 mm f2.8
– 4x pro-lenzen

think tank essentials review 11

In mijn geval heb ik de extra dividers zo in gedeelt dat ik deze in een handomdraai kan verplaatsen om zo nog meer georganiseerd in te kunnen pakken als daar behoefte voor is zonder dat ik de extra dividers die ik op dit moment niet gebruik thuis of buiten de tas hoeft te laten.

think tank essentials review 14

Ik ben iemand die graag alles netjes georganiseerd in zijn tas wil hebben en daar koen de extra optionele accesoires van Think Tank wel goed van pas. Al mijn kabels (zoals usb, hdmi, oplaad kabels, sd card reader ect.) berg ik op in mijn CABLE MANAGEMENT 10 V2.0, een kleine opberg pouch met ritssluiting en met een doorzichtig venster zodat ik makkelijk kan zien wat er in zit zonder dat ik deze eerst open moet maken.
think tank essentials review 13

En voor mijn camera accu’s gebruik ik de batterij houder (voor mijn Sony A7III, NP-FZ100 accu’s) van Think Tank, ideaal en klein. Er zijn ook grotere maten van de batterij houder beschikbaar en zelf voor pro dslr accu’s.

think tank essentials review 12

Aan de zijkant van de tas aan de buiten kant zit een elastiche zijpocket voor bijvoorbeeld een drinkfles maar kan ook worden gebruikt voor andere kleine objecten.

think tank essentials review 15

Zelf gebruik ik dit elastisch vak om of mijn tripod of in dit geval mijn monopod in op te bergen. Met de twee meegeleverde tripod straps welke aan de zjkant van de tas te bevestigen zijn, zo kan je alles nog eens goed en secuur vast zetten. Voor gebruik met mijn monopod niet echt nodig, wel handig dat de mogelijkheid er is 🙂

think tank essentials review 8

Hier nog even de afmetingen

Interne afmetingen: 27,9 x 41,4 x 12,7 cm
Buitendimensies: 29,2 x 45,7 x 17,8 cm
laptop: 25 × 38 × 3 cm
Gewicht: 1,4 – 1,6 kg (Afhankelijk van de gebruikte accessoires)

Materiaal

Buitenkant:
– Duurzame waterafstotende (DWR) coating
– Polyurethaan coating
– 1680D ballistisch nylon
– YKK® RC Zekering (slijtvast) ritsen
– Antieke vernikkelde metalen hardware
– Nylon band
– 3-laags gebonden nylon draad

Interieur:
– 210D zilverkleurig nylon
– Polyurethaan gesteunde velex voering en verdelers
– 2x nylon gecoate nylon 210T-regenhoes met naadafdichtingen
– Afgeschermde scheiders met gesloten cellen schuim en PE-plaat
– Transparante mesh-vakken
– 3-laags gebonden nylon draad

Meegeleverd bij de rugtas

– 2x Statiefgordels
– Versterkte gewatteerde verdelers
– Kabelslot
– Gesealde regenhoes

Mijn conclusie

Ik kan hier vrij kort in zijn, het is op dit moment mijn meeste gebruikte tas en dat met de simpele redenen dat deze prima voldoet aan de eisen die ik van een degelijke rugtas verwacht. De Think Tank Essentials is comfortabel om mee te reizen en er past een grote hoeveelheid aan camera gear in en is toch niet te groot of te bulkie. Gemaakt van top en stevig materiaal en wordt geleverd met een regenhoes, een kabelslot en genoeg extra dividers om elke OCD gebruiker tevreden te houden.

Mocht je zelf interessen hebben een tas als deze aan te schaffen of heb je nog vragen dan zie ik die graag tegemoet in de comments hieronder.