Vorige week kreeg ik de aanbieding om een fotoboek / portfolio te laten maken bij Saal Digital Nederland en of ik daarna mijn bevindingen wilden publiceren, tuurlijk zei ik ja.

Voor wie altijd al een eigen fotoboek had willen hebben of juist zelf maken is de service die Saal Digital Nederland biedt echt een aanrader. De software is volledig offline te gebruiken dus niets webbased zoals vele anderen. De software is zeer gebruiksvriedelijk en makelijk om onder de knie te krijgen. Tijdens het gebruik leerde ik steeds meer en kwam ik er achter dat er meer features tot mijn beschikking waren dan dat ik op dat moment gebruikte.

In totaal ben ik niet langer dan 30min bezig geweest om mijn foto’s in de software te plaatsen en te schikken, ik had er nog teksten bij kunnen plaatsen. Zelfs voor ontworpen pagina layouts zijn een van de vele opties die je kunt gebruiken om je fotoboek juist dat kleine extraatje te geven.

Hier onder een aantal shots van de start tot finish met betrekking to het gebruik van de software. Ik zou zeggen klik op de plaatjes om zo de details te kunnen zien zoals ik die voorgeschoteld kreeg tijdens het gebruik van de software.
Nadat ik alles klaar had was alleen nog één druk op de knop om de mijn creatie te versturen naar Saal Digital Nederland. Zoals je mischien al gezien hebt zijn de opties voor het fotoboek zelf behoorlijk ruim. Van paier keuze tot de keuze van kaft materiaal van het fotoboek, zelf de optie voor een giftbox (en meerder opties daarvan) is mogelijk. Dit alles wel tegen een meer prijs maargoed dan heb je ook wel wat moois voor terug.

Hier zijn de shots van het uiteindelijk product.Conlcusie

Ik had zelf gekozen voor een A4 formaat met lanscape setting, binnenkant 26 pagina’s glazend bedrukt en de kaft/cover ook glazend maar dan ongewatteerd. Het totale kostenplaatje van het fotoboek (incl. verzenden) was € 39,95! en binnen 5 dagen had ik hem in huis. Met betrekking tot het gebruik van de software kan ik niets anders zeggen dan dat deze voor iedereen zeer toegankelijk is. Op het moment dat ik mijn zelf gecreërde fotoboek / portfilio in handen kreeg had ik even kippenvel. En dat is wat ik van een product als dit niet had verwacht. Mooie fotos is één ding maar de presentatie erom heen is de eerste indruk die je neerzet. Kortom wil je zelf een fotoboek als deze creeëren dan zou ik je zeker aanraden de website en de mogelijkheden bij Saal Digitaal te gaan bekijken.