Sinds een aantal weken maak ik gebruik van een nieuwe camera tas, de LowePro ProTactic 450 AW. Deze tas biedt voldoende ruimte voor mijn foto gear en de indeling is geheel naar wens in te delen dus zeer veelzijdig in gebruik. Beste features zijn o.a. de kwaliteit, comfort en vrij in te delen inhoud.

Wat past er in de rugtas?
– 1-2 Pro DSLRs, één daarvan met bijvoorbeeld een 70-200mm f/2.8 lens
– 8 lensen / speedlights
– 15″ laptop
– Tripod
– incl. accessoires

Technische Specificaties:
Interne maaten: 31.8 x 19.8 x 44 cm (12.52 x 7.80 x 17.32 in)
Externe maten: 34.8 x 27 x 48.8 cm (13.70 x 10.63 x 19.21 in)
Weight: 2.6 kg (5.72 lbs)

Hier is de tas te zien in zijn geheel, het uiterlijk is robust en kwaliteit van material is zeer sterk. De buitenkant van de rugtas is gemaakt van duurzaam nylon materiaal met daarop extra een SlipLock compatible strap systeem (strap banden) welke gebruikt kunnen worden om diverse extra accessoires aan de tas te kunnen bevestigen.

lowepro-450aw-protactic-4206

Een andere feature is de ActiveZone een design dat gebruikt is op de achterkant van de rugtas welke het dragen van de rugtas niet alleen zeer comfortable maakt, maar ook zorgt voor een goede ventilatie.

lowepro-450aw-protactic-4207

De rugtas maakt gebruik van duurzame YKK zippers (ritssluitingen) deze zijn zeer makkelijk in gebruik en door de duurzaamheid niet gauw stuk gaan.

lowepro-450aw-protactic-4211

Er zitten op de rugtas twee side pockets, waarvan één daarvan ook nog een interne elastic pocket heeft. Deze pockets zijn makkelijk toegankelijk en bevinden zich aan bijkanten van de rugtas. Ik gebruik er een voor pennen en business cards en de andere voor sleutels.

lowepro-450aw-protactic-4210

Een andere feature is dat de rugtas twee quick-grab openingen heeft. Zowel linkshandigen als rechtshandige is dit een zeer toegankelijke manier om snel je camera te kunnen pakken zonder de rugtas af te moeten doen.

lowepro-450aw-protactic-4209

Boven op de rugtas is de turret-loading opening te vinden, via deze feature is het ook mogelijk om je camera bovenin de rugtas op te bergen. In de verharde top zit ook nog een extra opberg ruimte welke niet echt groot is maar voldoende ruimte biedt aan bijvoorbeeld portomonnee, paspoort of juist wat snacks voor onderweg.

lowepro-450aw-protactic-4214

Binnen in de rugtas is de indeling geheel naar eigen wensen in te delen. Er word buiten de meegeleverde accessoires ook meerder dividers meegeleverd. Een min punt is wel dat de meegeleverde dividers iets wat te smal zijn, meer hier over in de video review welke onderaan in dit review te vinden is.

lowepro-450aw-protactic-4215

Een leuke bonus is het feit dat de rugtas ruimte biedt in de backflap voor een laptop, in mijn geval een 13″inch macbook pro. De achterkant van deze laptop sleeve is padded met zacht foam, de voorkant daar in tegen niet. Ik vind het wel ideaal gezien de laptop dan ook gewoon tegen de rug aan rust en niet zoals andere tassen aan de buitenkant bevindt. Deze feature biedt meer bescherming tijdens reizen. Maar goed deze sleeve is ook gewoon te gebruiken voor andere producten zoals tablets en kladblokken.

lowepro-450aw-protactic-4216

De achterkant van de rugtas heeft behalve een sleeve vak ook 3 kleinere vakken die gebruikt kunnen worden voor diverse kleine producten. Ik zelf gebruik ze voor mijn kensington slot, batterijen, extra business cards en andere kleine accessoires.

lowepro-450aw-protactic-4217

Tot zover een kleine review van de LowePro ProTactic 450 AW Camera Rugtas, hieronder vind je de video review welke misschien nog wat meet details biedt.

Check Video review voor meer details…

Wil je meer weten over de LowePro ProTactic Camera Rugtas bezoek dan Degreef & Partner voor meer details.

Mocht je naar aanleiding van deze reviews vragen hebben of tips, laat ze achter in de comments en ik kom er z.s.m. op terug 🙂

Vergeet niet dit artikel te Like’en en/of te sharen…