Ik heb net een video gepost over hoe ik mijn MacBook Pro uit 2009 heb uitgebreid met extra interne opslag mogelijkheid. De MacBook Pro heeft een DVD-rom intern die ik nooit gebruik, nu heeft OWC daar een bracket voor de Data Doubler. Deze bracket kun je plaatsen door de bestaande DVD-rom eruit te halen en de bracket van OWC er in te plaatsen. Hierdoor onstaat er een manier om buiten de bestaande systeem harddisk juist nog een extra oftewel tweede harddisk te plaatsen.

Het is allemaal vrij simpel en als je weet hoe een schroevendraaier werkt kun je dit doen in minder dan 20 min.

Wat zit er in de doos?

owc-dd-2487

Check bijvoorbeeld de onderstaande video, dan kun je zien hoe ik het gedaan heb van begin tot eind.

Voor meer informatie over de Data Doubler van OWC check: MacSales of zoek een locale dealer van OWC. Let op de prijzen verschillen bij diverse dealers. Ik heb de bracket bij MacUpgrade.eu gehaald voor € 38,00 (dat is het pakket incl. tools en BTW). Er zijn ook dealers die er makkelijk 50 euro voor vragen dus kijk goed rond.

En mocht je vragen hebben, dan zie ik die graag in de comments hieronder 🙂
Vergeet niet deze post the Like’en en/of te sharen, wie weet kun je iemand anders er weer mee helpen.